Przez te produkty powstają nowotwory – najbardziej niebezpieczne produkty, których należy unikać

Ten rodzaj mięsa, zwłaszcza kiełbasy wędzone, zawierają konserwant E250 (azotyn sodu), który wpływa na rozwój komórek rakowych

Napoje gazowane

Wypijanie regularnie co najmniej dwóch szklanek napoju gazowanego w tygodniu zwiększa dwukrotnie ryzyko raka trzustki. Poza obecnością licznych rakotwórczych konserwantów napoje gazowane zawierają bardzo dużą ilość substancji słodzących

 

Fast food

Osoby spożywające dużo przetworzonej żywności typu hamburgery czy frytki są bardziej narażone na ryzyko wystąpienia u nich raka piersi, otyłość czy cukrzycę.

W celu zminimalizowania ryzyka wystąpienia u Ciebie i Twojej rodzinie chorób nowotworowych należy bezwzględnie unikać wyżej wymienionych produktów.

Równie ważne jest, aby zadbać o aktywny tryb życia i spożywać regularnie odpowiednio zbilansowe posiłki, w których znajdą się wszystkie niezbędne składniki odżywcze.

Czytaj dalej

error: Content is protected !!