Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Przygotować naczynie żaroodporne. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka, przełożyć do naczynia. Schab umyć i osuszyć, pokroić na cienkie plastry.
Każdy z nich naciąć w taki sposób, aby stworzyć siatkę. Z każdej strony plasterki mięsa oprószyć solą i pieprzem.
Położyć schab na cebuli. Przygotować sos. Ser oraz jajka zetrzeć na tarce o średnich oczkach, wrzucić do miseczki. Dodać majonez, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać. Tak przygotowany sos ułożyć na plastrach schabu.
Danie przykryć folią i wsadzić do piekarnika. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie zdjąć folię i piec danie przez kolejne 10 minut, dzięki temu ser ładnie się roztopi i stworzy pyszną skorupkę.