Recover your password.
A password will be e-mailed to you.

Przygotujesz je z zaledwie czterech składników, które zawsze masz w swojej kuchni, jednocześnie oszczędzając swój cenny czas spędzony w kuchni. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Miękkie masło, posiekaj nożem, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kwaśną śmietanę. Dokładnie wymieszaj i zagnieć gładkie, miękkie ciasto.

2. Gdyby nieco kleiło się do dłoni, dodaj trochę mąki.
3. Następnie rozwałkuj je na blacie, podsypanym mąką na grubość 2-3 mm. Literatką, lub foremkami o dowolnych kształtach powycinaj ciasteczka.

4. Zachowując między nimi odstępy, poukładaj je na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia.

5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180-200°C, na złoty kolor. Gotowe!