Polewa musi pozostać w piekarniku na 25 minut- w 180 stopniach, po wyciągnięciu trzeba trzymać ją w lodówce przez godzinę.
Na początku musisz namoczyć biszkopty w mleku.
Później ubić żółtka z cukrem i ubijać w garnku, który musi być położony na kuchence- na średnim ogniu przez około 8-10 minut. Po ostudzenia trzeba dalej ubijać, również zmiękczone masło.
Obie substancje stopniowo wymieszaj przy pomocy trzepaczki. Po wymieszaniu ugotuj gęsty budyń zrobiony z mleka, cukru oraz budyniu w proszku. Wszystko przykryj folią i ostudź.
Po schłodzeniu budyniu dodaj do niego krem z żółtkami i wszystko wymieszaj. Białka z cukrem ubij na sztywną pianę, następnie dodaj do niej posiekane orzechy wraz z mąką. Całość włóż do foremki, która jest wyłożona papierem do pieczenia i ma wymiary 22 X 28cm.
Na biszkopty nałóż 1/2 kremu, najpierw krem z orzechami, a później resztę kremu i nałóż na to kolejną warstwę biszkoptów.