Surówka Colesław – Dzięki niej danie mięsne smakuje jeszcze lepiej, koniecznie musisz ją przygotować

Surówka Colesław w moim domu jest najbardziej lubianym dodatkiem do dania mięsnego. Jej przygotowanie jest bardzo proste oraz szybkie, a niesamowity smak zachwyca dosłownie każdego.

Surówka przygotowana z przepisu poniżej tak zasmakowała moim dzieciom , że zawsze proszą o dokładkę. Spróbuj i koniecznie przekonaj się sama jak szybko znika ona z talerzy!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Marchew
  • ¼ główki kapusty białej
  • Cebula
  • 2 łyżki mleka
  • Łyżka soku z cytryny
  • Pół szkl jogurtu naturalnego lub majonezu
  • Łyżeczka cukru pudru
  • Sól oraz pieprz
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Drobno pokrojoną kapustę włóż do miski, po czym skrop ją sokiem z cytryny , następnie zostaw na kilka minut. W między czasie za pomocą tarki zetrzyj obraną marchew. Cebulę dokładnie obierz , po czym pokrój ja na małą kosteczkę.

 

2.Do osobnej miski wlej mleko, ocet, następnie przełóż majonez, posyp cukrem pudrem oraz wlej sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszaj, po czym dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki lub koperek , ponownie całość wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej warzywa w misce. Tak przygotowana sałatkę dokładnie wymieszaj.

 

3.Koniecznie do smaku przypraw solą oraz pieprzem, po czym włóż do lodówki i przechowuj przez 60 minut. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!