Dokładnie umyj mięso. Pokrój na 6 równych kawałków i przykryj folią spożywczą. Mięso dokładnie rozbij za pomocą tłuczka. Obierz czosnek, a następnie pokrój w plasterki.
Czosnek umieszczamy na mięsie układając jeden na drugim (kilka kawałków czosnku musi być na każdym kotlecie). Tak przygotowane mięso zalej mlekiem i dopraw przyprawami, a następnie schowaj do lodówki na całą noc. Dzięki tej metodzie mięso będzie lekkie i soczyste. Taką sztuczkę stosują również profesjonalni kucharze.
Marynowane mięso i pozostawione na godzinę wpłynie również na jego smak i delikatność. Kotlety wyjęte kolejnego dnia osusz ręcznikiem papierowym.
Potrzebne będą 3 głębokie talerze. Do pierwszego talerza wsyp mąkę, do drugiego ubite jajka, a do trzeciego bułkę tartą. Każdy kawałek mięsa zamaczaj po kolei w składnikach.
Na patelni rozgrzej olej i połóż kotlety. Smaż 4 minut z każdej strony na średnim ogniu.