Schabowe zapiekane w piekarniku- tak przygotowane kotlety bardzo szybko znikają z talerzy.

Poniżej znajdziesz przepis na idealne schabowe, które przygotowane są pod puszystą pierzynką. Jest to świetne danie , które smakuje wyśmienicie gdyż mięso jest soczyste oraz bardzo mięciutkie. Koniecznie musisz spróbować ten przepis, a na pewno wszyscy będą pod wrażeniem!

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 150 g twardego ulubionego sera
  • 6 plasterków schabu
  • Łyżeczka oregano
  • 4 jajka na twardo
  • Szczypta soli
  • 4 łyżeczki oleju roślinnego
  • Pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu

 

WYKONANIE:

1.  Na samym początku ostrym nożem ponacinaj mięso wzdłuż oraz wszerz, następnie przypraw szczyptą soli, pieprzu oraz oregano. Tak przygotowane plastry włóż do miski, po czym polej je lekko olejem.

2. W drugiej misce umieść starte jajka, po czym dodaj do nich majonez, oraz starty ser. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Na blachę połóż papier do pieczenia, następnie układaj na nim plastry mięsa na które połóż przygotowaną masę serowo- jajeczną.

3. Piecz przez 30-35 minut 1 180 stopniach. Tak przygotowane kotlety koniecznie podawaj na gorąco. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!