Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
1. Czekoladowe ciasteczka zmiel blenderem, a następnie przełóż do miski, dodaj cukier, kakao i mleko. Wymieszaj i ugnieć gładkie, jednolite ciasto.
2. Z gotowego ciasta uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i wstaw do lodówki na 10-15 minut.
3. W tym czasie, przygotuj nadzienie: W misce wymieszaj serek mascarpone z cukrem pudrem i wanilią.
4. Na folii spożywczej, rozwałkuj czekoladowe ciasto.
5. Potem przykryj je drugą warstwą folii i uformuj ciasto w prostokąt. Teraz zdejmij folię i rozprowadź równomiernie na całej powierzchni ciasta krem, pozostawiając 1,5 cm wolnej od kremu krawędzi.
6. Zawiń całość ciasno w rulon z pomocą folii spożywczej pod ciastem.
7. Rolada jest gotowa, jednak lepiej smakuje schłodzona kilka godzin w lodówce. Smacznego!