Pyszny deser napoleonka- idealne w smaku oraz szybkie w przygotowanie ciasto bez pieczenia.

Poniżej znajdziesz sprawdzony przepis na napoleonkę, którą przygotowuje od wielu lat i zawsze w bardzo szybki sposób znika ona ze stołu.

Przygotowanie tego deseru jest bardzo proste oraz szybkie, a wszystkie potrzebne składniki są bardzo łatwo dostępne. Gwarantuje, że zarówno Twoja rodzina oraz zaproszeni goście będą pod wrażeniem tak przygotowanego deseru. Zapraszam na przepis poniżej!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 4 jajka
  • 2 opakowanie cukru waniliowego
  • ¾ kostki masła
  • Opakowanie cukru pudru
  • 1 l mleka
  • 1 szkl mąki pszennej
  • Opakowanie budyniu waniliowego
  • Krakersy

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.  Do miski wlej pół litra mleka, następnie dodaj budyń waniliowy, żółtka oraz mąkę. Resztę mleka wlej do garnka i zagotuj na małym ogniu, po czym dodaj do niego masło, cukier waniliowy oraz cukier puder.

 

2.  Do gotującego się mleka wlej mieszankę z miski i cały czas mieszaj do momentu, aż masa całkowicie zgęstnieje.

 

3. Na blachę połóż papier do pieczenia, następnie układaj krakersy. Na wyłożone ciastka połóż schłodzony budyń, po czym całość przykryj warstwą krakersów. Tak przygotowane ciasto koniecznie włóż do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie napoleonka jest gotowa!

 

Koniecznie zanim podasz ciasto posyp go cukrem pudrem. Gwarantuje, że tak przygotowany deser posmakuje każdemu. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!