Pyszne ciasto bez pieczenia: Z tego przepisu zrobisz je raz dwa. Sekretem jest jeden składnik

Marzysz o naprawdę smacznym cieście?

Takim, który będziesz mógł zrobić każdego dnia? Bez konieczności pieczenia? W takim razie zapraszam do lektury poniższego wpisu.

 

 

Z pewnością chciałabyś wiedzieć, z czego składa się ów ciasta?

 

SKŁADNIKI:
  • 0,5 l mleka,
  • 0,5 l śmietanki 30%,
  • podłużne biszkopty,
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego,
  • cukier do smaku,
  • polewa czekoladowa do ozdoby.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Na początek przygotuj sobie formę. To jaki będzie miało kształt Twoje ciasto, zdecydujesz sama.

 

2. Biszkopty namocz w misce z mlekiem.

 

3. Namoczone biszkopty, poukładaj ciasno w formie.

 

4. Przygotuj budyń, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a kiedy lekko przestygnie – wyłóż go równomiernie na warstwie biszkoptów. Wygładź i odstaw do całkowitego wystygnięcia.

 

5. Z pomocą miksera na wysokich obrotach lub trzepaczką, ubij śmietankę.

 

6. Wyłóż ubitą śmietankę równomiernie na całej powierzchni.

 

7. Teraz ułóż kolejną warstwę biszkoptów i polej je polewą czekoladową.

 

Przed podaniem, dobrze schłodź ciasto w lodówce i pamiętaj, że ilość warstw zależy od Twoich preferencji i wielkości użytej przez Ciebie formy. Smacznego!

error: Content is protected !!