Pyszna słonecznikowa chałwa- jestem zachwycona jej wspaniałym smakiem. Zawsze szybko znika z talerzy.
Słonecznikową chałwę przygotujesz w bardzo prosty oraz szybki sposób, z bardzo łatwo dostępnych składników.
Dzięki temu, że zrobisz ją sama nie będziesz używała niepotrzebnych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy. Koniecznie już teraz przygotuj ją dla siebie oraz swoich bliskich, a gwarantuje , że wszyscy będziecie jej smakiem zachwyceni!
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
100 g orzeszków ziemnych prażonych
-
2-3 łyżki miodu
-
200 g prażonych nasion słonecznika
SPOSÓB WYKONANIA:
1. Za pomocą blendera zmiel prażone pestki słonecznika.
2. Zmielony słonecznik wsyp do miski, po czym do blendera włóż prażone orzeszki ziemne i także je zmiel, następnie dodaj je do słonecznika i dokładnie całość wymieszaj.
3. Do przygotowanych składników dodaj miód, po czym ponownie całość wymieszaj.
4. Na blacie rozwiń folię spożywczą, następnie przesyp przygotowaną masę i bardzo ciasno zwiń całość w rulon.
5. Przechowuj w lodówce przez kilka godzin. Tak przygotowana chałwa jest gotowa!