Ta przystawka robi furorę na moim stole. Oto mój sekretny przepis :) Każdy pyta jak ją zrobiłam.

Aby przygotować pyszną jajeczno- serową przystawkę musimy przede wszystkim zadbać o potrzebne nam do tego składniki.

 

 

 

W takim razie będziemy potrzebować:

  • 3 świeżych jajek,
  • jednego zielonego ogórka,
  • 125g świeżego twarogu,
  • 250g marynowanych grzybków,
  • jednej łyżki majonezu,
  • przynajmniej jednego ząbka czosnku.

Wszystko przyprawiamy solą oraz pieprzem według swojego własnego uznania- każdy lubi coś innego.

 

Sposób przygotowania:

Na początku należy ugotować jajka na twardo, ostudzić je, a później zetrzeć na tarce razem z serem, do wszystkiego dodać sól, majonez oraz czosnek.

 

 

Następnie trzeba pokroić w grube plastry ogórka i wyciągnąć „nóżki” z pieczarek w taki sposób, aby dno zostało całe.

 

 

 

W dalszej kolejności wziąć łyżeczkę masy jajecznej, zwinąć ją w kulkę, a potem uformować z niej podstawę naszego przyszłego grzyba. Łodygę trzeba przykryć kapeluszem od pieczarki i ustawić ją na talerzu. Jeśli chodzi o dodatki- dodaje się je według własnego uznania, można dodać na przykład: pietruszkę, pomidora czy nawet sałatę.

 

 

Pyszną przystawkę najlepiej podać na jak największym nakryciu, w taki sposób aby nasi goście mieli jak najłatwiejszy dostęp do jedzenia i mogli wziąć tyle smacznego ile w danej chwili potrzebują. Właśnie w taki sposób powstała nasza przepyszna przystawka, której zrobienie może zająć nam mniej niż pół godziny, a naprawdę warto. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!