Przekąska z jajek na szybko. Nikt nie robi lepszych.

Gdy szukasz niesamowitych i szybkich oraz smacznych przekąsek z jajek, to idealnie trafiłeś. Dodatkowo to danie zachwyci każdych gości w swojej prostocie i wyglądzie. Ważne jest także to, że przygotowanie tego dania nie zajmie Ci dużo czasu. 

 

 

Czego potrzebujesz?

  • Jajka ugotowane na twardo przynajmniej 2 sztuki,
  • kostka sera śmietankowego,
  • majonez – 2 łyżki stołowe,
  • przyprawy dla smaku: sól i pieprz,
  • marchewka po koreańsku – 20g,
  • szynka w plastrach – około 10 sztuk (200g).

 

 

 

Jak zrobić przystawkę?

Pamiętaj o tym: zanim weźmiesz się do przygotowania przystawki, włóż ser śmietankowy do zamrażalnika. Wystarczy potrzymać go w zamrażalce kilka minut, by nieco stwardniał. Dzięki temu będzie go łatwiej zetrzeć na tarce.

 

Zacznij od starcia sera na tarce, najlepiej na małych oczkach. Marchewkę również trzeba drobniutko pokroić. Następnym krokiem jest połączenie marchewki z serem w misce. Ugotowane jajka, należy obrać ze skorupki i również, trzeba je zetrzeć drobno na tarce.

 

Wszystkie składniki, należy połączyć ze sobą w misce i dokładnie wymieszać. Dobrze jest doprawić składniki pieprzem i solą oraz majonezem. Tak przygotowanym nadzieniem należy posmarować obficie plastry szynki, które na sam koniec należy zwinąć w rulonik. Gdy zależy nam na tym, by nasze plastry się nie rozpadły, to można wbić wykałaczki lub związać plastry szczypiorkiem. Dzięki temu będziemy mieć pewność, że nasza przystawka będzie nie tylko smacznie, ale także estetycznie.

 

Plastry najlepiej jest układać obok siebie, przez co będzie można je wygodnie wyciągać widelcem. Na wierzch można dodać także pokrojone pomidorki lub papryki. Taka przekąska z jajek jest idealna na ważne uroczystości.

error: Content is protected !!