Lekkie oraz dietetyczne naleśniki- tak przygotowane śniadanie na pewno posmakuje nie tylko Twoim dzieciom.
Każdy z mojej rodziny uwielbia jeść naleśniki. Podajemy je z dodatkiem świeżych owoców oraz bitej śmietany. Poniższy przepis dotyczy delikatnych oraz miękkich naleśników, które rozpływają się w ustach. Koniecznie musisz spróbować tego przepisu, a na pewno będziesz zachwycona tym wspaniałym smakiem!
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
2 jajka
-
115 g chudego twarogu
-
Ekstrakt waniliowy
-
115 g płatków owsianych
DODATOWO:
-
Cukier puder
-
Miód
-
Ulubione owoce
-
Kwaśna śmietana
-
Wiórki kokosowe
SPOSÓB WYKONANIA:
1. Za pomocą blendera zmiel płatki owsiane, następnie przesyp je do miski i dodaj twaróg, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.
2. Na rozgrzanym oleju smaż trochę grubsze naleśniki niż zawsze. Jeśli chcesz możesz do smażenia użyć także foremki o dowolnym kształcie. Tak usmażone naleśniki są gotowe!