W oddzielne miski wlewamy żółtko i białko. Do uzyskania puszystej masy dodajemy do żółtek cukier i dokładnie ucieramy. Następnie dodajemy schłodzone, roztopione masło i dokładnie mieszamy.
Do masy jajecznej dodajemy sól, proszek do pieczenia, starta skórkę z limonki lub cytryny i mąkę.
Dokładnie formujemy ciasto i dzielimy na dwie części , następnie wkładamy na 30 min do zamrażalnika.
Na blaszkę np.: do tarty wykładamy papier. Na grubych oczkach ścieramy połowę ciasta i rozkładamy je na blaszce.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec dodajemy cukier. Jogurt wlewamy do drugiej miski i dodajemy do niego mąkę. Dokładnie mieszamy do pozbycia się grudek. Do masy dodaj białka i dokładnie wymieszaj.
Krem umieść na przygotowanym cieście. Za pomocą tarki przykryj krem drugą warstwą ciasta. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy ciasto i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach. Gdy ciasto się upiecze wyjmij je i odstaw, aż ostygnie.