Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Jeśli lubisz nowinki kulinarne i eksperymentowanie w kuchni – ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Polecam wszystkim miłośnikom kotletów mielonych w oryginalnej odsłonie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Kaszę gryczaną opłucz na sitku pod bieżącą, ciepłą wodą. Potem wrzuć do wrzącej, osolonej wody i gotuj do miękkości. Odstaw do wystygnięcia.
2. 1 cebulę obierz i zmiel blenderem. Teraz wymieszaj ją z mięsem mielonym, dodaj jajka oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj.
3. Na koniec, dodaj do mięsa kaszę gryczaną, wymieszaj i uformuj zgrabne kotleciki. Każdego obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Potem poukładaj je w garnku.
4. 2 drugą cebulę, pokrój w piórka, podsmaż na patelni z olejem, a następnie dodaj sos pomidorowy. Zagotuj i polej poukładane w garnku kotleciki.
5. Duś pod przykryciem, przez ok 20 – 25 minut. Gotowe!