Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Moja babcia je przygotowywała ,a od kilu lat również są przygotowywane przeze mnie i jestem pewna, że ten przepis jest najlepszy. Znajdziesz tu stary , ale przepis sprawdzony na pyszne gołąbki , których na pewno jeszcze nie jadłaś. Zapraszam na przepis poniżej!
1. Do miski wsyp sodę z przesianą mąką oraz szczyptą soli, dolej wodę oraz mleko, dodaj cukier, jajko oraz olej słonecznikowy. Całość wymieszaj dokładnie, z uzyskanego ciasta smaż cienkie naleśniki.
2. Sparz liście kapusty, następnie na 15 minut odstaw.
3. Masz teraz chwilę na przygotowanie farszu: Wymieszaj z mięsem mielonym, startą na tarce marchew, posiekaną cebulę, oraz wcześniej usmażone naleśniki drobno pokrojone. Dopraw do smaku pieprzem, solą, gałką muszkatołową całość dokładnie wymieszaj.
4. Przygotowanie sosu: Wymieszaj w misce koncentrat pomidorowy z śmietaną, dodaj liścia laurowego, pieprz sól oraz koperek posiekany
5. Odetnij twarde oraz grube części liści kapusty, następnie porcję farszu nałóż na nie. W liście kapusty zwiń farsz , wcześniej w mące obtoczone, smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z każdej strony.