Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Z tym przepisem, poradzi sobie nawet najmniej doświadczona w kuchni Pani domu, a domownicy nie będą mogli mu się oprzeć. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Schłodzone wcześniej jajka ubij z solą trzepaczką lub mikserem. Następnie, stopniowo dodawaj cukier, olej i mleko.
2. Teraz, stopniowo dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubijaj do czasu, aż ciasto będzie jednolite, gładkie i nabierze konsystencji gęstej śmietany.
3. Połowę gotowego ciasta przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wysmarowanym olejem i oprószonym mąką. Następnie wyłóż warstwę dżemu i zalej pozostałym ciastem. Wygładź powierzchnię szpatułką.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 160°C, przez 45 minut. Gotowe!