Drobiowa rolada z farszem serowym- nikt nie oprze się tak przygotowanej potrawie

Najbardziej delikatnym mięsem jest drób. Moja cala rodzina uwielbia wszystkie dania gdzie znajduje się filet z kurczaka. Dlatego bardzo często szczególnie na obiady przygotowuje takie dania i wiem , że szybko znikną one z talerzy.

Poniżej znajdziesz przepis na wspaniale roladki z nadzieniem serowym , które rozpływają się w ustach. Przygotowanie ich jest banalnie proste ,a do tego bardzo szybkie. Jestem pewna, że tak przygotowanie danie zachwyci całą Twoją rodzinę , a szczególnie tych najmłodszych. Zapraszam na przepis poniżej!

 

LISTA POTRZEBNYCH SKŁADNIKÓW:
  • Podwójny filet z kurczaka
  • 60 g twardego ulubionego sera
  • Marchewka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Pęczek natki pietruszki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • Olej roślinny
  • Sól oraz pieprz

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Na cienkie kotlety pokrój piersi z kurczaka. Dokładnie przypraw solą oraz pieprzem, po czym rozbij za pomocą tłuczka.

 

2.Za pomocą tarki zetrzyj obraną marchew na dużych oczkach. Przełóż ją do miski, następnie dodaj start ser, drobno posiekany czosnek oraz natkę pietruszki , całość wymieszaj razem z majonezem. Do smaku przypraw solą , po czym ponownie dokładnie wymieszaj.

 

3.Tak przygotowany farsz, kładź na każdym rozbitym kawałku mięsa, następnie mocno zwiń w rulon. Aby roladki się nie rozpadły, koniecznie użyj wykałaczek lub nitki.

 

4.Na patelni rozgrzej odrobinę oleju , następnie podsmażaj z obydwu stron na złoty kolor przygotowane roladki. Z podsmażonego mięsa wyjmij wykałaczki lub nitkę, następnie przełóż do naczynia żaroodpornego , po czym zalej wywarem warzywnym lub wodą i piecz przez 15-20 minut w 200 stopniach.

Po tym czasie pyszne roladki drobiowe są gotowe, koniecznie podawaj je na gorąco, wtedy ser wspaniale się ciągnie. Jedź je jako przekąskę lub pyszny dodatek mięsny do dania głównego.

 

Koniecznie spróbuj ten przepis , a na pewno będziesz zachwycona wspaniałym smakiem. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!