Bitka drobiowa z dodatkiem sera- Podczas niejednej uroczystości, zachwyciłam swoich gości.

W roli głównej danie z drobiowego mięsa jest zawsze szybkie oraz uniwersalne. Na wiele różnych sposobów przygotujesz szybkie oraz pyszne danie.

 

Drobiowe bitki z dodatkiem sera pięknie wyglądają, a do tego są soczyste oraz bardzo delikatne. Świetnie pasują na danie obiadowe , jak i pyszną, ciepła kolację. Zapraszam na przepis!

 

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 3 filety z kurczaka
  • 120 g sera twardego
  • Jajko
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 5 łyżek bułki tartej
  • Pieprz do smaku
  • Sól do smaku

 

WYKONANIE:

1. Oczyszczonego oraz umytego fileta przypraw solą oraz pieprzem , później za pomocą tłuczka rozbij go przez spożywczą folię.

 

2. Na połowie z jednego rozbitego fileta, kawałek sera ułóż. Następnie na pół go złóż, i tłuczkiem brzegi ze sobą zbij.

 

3. Mąkę, jajko oraz bułkę tartą umieść w osobnych miseczkach. Kolejno panieruj bitki, zaczynając od mąki, następnie jajko , a później bułka tarta.

 

4. Na złoty kolor smaż z obydwu stron na patelni rozgrzanej z dodatkiem oleju. Życzę smacznego!

 

Przygotowane bitki podawaj z ziemniakami oraz ulubionymi, dowolnymi warzywami.

 

Koniecznie podziel się tym przepisem ze wszystkimi znajomymi.

error: Content is protected !!