Biała fasola z dodatkiem kiełbasy- idealne sycące danie, które smakuje wszystkim w mojej rodzinie.
Jest to idealny przepis dla osób, które lubią jeść białą fasolę. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, więc na pewno każda początkująca gospodyni sobie z nim poradzi. Koniecznie musisz spróbować, a jestem pewna że i Tobie bardzo to danie posmakuje!
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
Cebula
-
250-300 g białej fasoli
-
Marchew
-
240 g pomidorów w puszce
-
4 kiełbasy myśliwskie
-
Szczypta soli, pieprzu oraz wędzonej papryki
-
Do smażenia olej słonecznikowy
SPOSÓB WYKONANIA:
1. Do przygotowania tego dania potrzebna będzie Ci namoczona w zimnej wodzie fasola ( najlepiej, aby moczyć ją przez całą noc). Po tym czasie wylej całą wodą, następnie dokładnie opłucz całą fasolę.
2. Tak przygotowaną fasolę włóż na patelnie i zalej ją wodą w proporcji 1:3 , po czym całość gotuj do momentu aż fasola będzie miękka.
3. Po tym czasie odlej całą wodę. W między czasie pokrój obraną marchew na plasterki, cebulę w kosteczkę ,a kiełbasę w dowolnej wielkości kawałki.
4. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż cebulę oraz marchew, następnie dodaj kiełbasę, po czym całość przepraw do smaku. Do przygotowanych składników dodaj fasolę, pomidorowy z puszki, po czym całość duś około 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie pyszne danie obiadowe jest gotowe!