Pyszne brzoskwinie z mlekiem skondensowanym – czy to możliwe? Przekonaj się

Uwielbiasz brzoskwinie, mleko i niestandardowe połączenia? Jeśli tak, zrób to banalnie proste i szybkie ciasto. Gdy zrobisz je raz, będziesz marzył o nim codziennie. Przygotuj swoje kubki smakowe na deserową, słodką rewolucję!

Lista składników:
  • 150 g cukru pudru,
  • 450 g brzoskwiń,
  • 250 ml mleka,
  • 395 g mleka skondensowanego,
  • 150 ml oleju roślinnego,
  • Masło,
  • 3 szt. jaj,
  • 350 g mąki pszennej,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia.

 

Sposób przygotowania:

Krok 1: Przygotuj wysoką miskę i wbij do niej wszystkie trzy jaja. Dobrze je ubij.

 

Krok 2: Do ubitych jaj dodaj cukier. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Następnie wlej olej i mleko, znów mieszaj.

Krok 3: Przesiej mąkę i stopniowo wsyp ją do wcześniej wymieszanych pozostałych składników. Całość dokładnie połącz, aby powstała jednolita masa.

Krok 4: Do masy wsyp jeszcze proszek do pieczenia wraz z cukrem waniliowym. Delikatnie i wolno zmieszaj całość.

 

Krok 5: Przygotuj blachę do pieczenia i dokładnie wysmaruj ją masłem. Gotową blachę wyłóż pokrojonymi brzoskwiniami. Następnie owoce polej mlekiem skondensowanym.

Krok 6: Na wyłożone brzoskwinie i mleko połóż wcześniej przygotowane ciasto. Dokładnie je wyrównaj i wstaw do piekarnika na 45 minut w temperaturze 200°C.

Krok 7: Dobrze wypieczone ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Następnie ciesz się nietuzinkowym, oryginalnym smakiem pysznego deseru. Smacznego 🙂

error: Content is protected !!