Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Najbardziej popularnym mięsem jest drobiowe mięso, gdyż jest bardzo łatwo dostępne, delikatne, zdrowe, uniwersalne oraz świetnie z wieloma składnikami się komponuje. Z tego mięsa przygotować można różne przekąski jaki i samodzielne dania , które zawsze kuszą piękny aromatem jak i świetnym smakiem.
Na długo zapamiętasz według tego pysznego przepisu kurczaka w miodzie . Zapraszam poniżej na przepis!
1. W mieszance z mąki praz papryki obtocz umyte oraz oczyszczone udka z kurczaka. Przypraw sola oraz pieprzem, następnie wysmaruj olejem naczynie żaroodporne i układaj w nim przygotowanego kurczaka.
2. Do osobnej miski wlej sos sojowy, dodaj miód oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie wymieszaj. tak przygotowaną mieszanką dokładnie polej udka.
3. Przez 30 minut przykryte folią aluminiową piecz w 200 stopniach. Po upływie tego czasu zdejmij folię i przez 15 minut jeszcze piecz. To wszystko!