Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
Ponieważ pogoda również nam sprzyja i chętnie spędzamy swój wolny czas na świeżym powietrzu, polecam przygotowanie pysznego cygana na grillu. Spróbuj i przekonaj się sama!

1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w plasterki. Potem poukładaj je na blaszce i posyp z wierzchu przyprawami. Teraz, przygotuj marynatę: W misce, wymieszaj olej, miód, piwo i przyprawę do gyrosa. Karkówkę, pokrojoną w plastry, wymieszaj z przygotowaną marynatą.

2. Na warstwie ziemniaków, poukładaj obraną cebulę, pokrojoną w piórka oraz posyp boczkiem, pokrojonym w kostkę.

3. Na wierzchu, poukładaj marynowaną karkówkę.

4. Warstwy, układaj do wyczerpania składników.

5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni C, przez 50-60 minut przykryte folią aluminiową.

6. W tym czasie, przygotuj aromatyczny sos: Śmietanę, wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ulubionymi przyprawami.

7. Kilka minut przed końcem pieczenia, zdejmij folię i zalej przygotowanym sosem. Gdy sos zbrązowieje, a danie się zarumieni – jest gotowe!
