Przepis na najlepszy makaron sojowy z mięsem.

Makaron sojowy będzie najlepszym Twoim przepisem z kuchni orientalnej. Wygląd jak i smak tego dania jest rewelacyjny. Inna nazwa jaką możesz spotkać to szklany makaron.

 

Przezroczystość makaronu po ugotowaniu wynika z tego ,że zrobiono go z fasoli. Ma on największe korzyści ze wszystkich makaronów. Podobno była to ulubiona potrawa samurajów i jest współczesnych sportowców.
Makaron sojowy posiada białko, błonnik, witaminę E i minerały. Ugotowanie tego makaronu nie jest proste, ale wierze że Ci się uda.

 

 

 

Przygotuj:
  • marchew
  • papryka
  • cebula
  • 2 sztuki ogórków
  • 3 ząbki czosnku
  • Łyżka oleju słonecznikowego
  • łyżka sosu sojowego
  • 4 łyżki wody
  • łyżka octu
  • 0,25 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 0,25 łyżeczki kolendry

 

Sposób wykonania:

Przez 10-15 minut namaczaj makaron w przegotowanej wodzie.

 

 

Na patelni rozpuść masło ,a następnie usmaż na nim mięso do czasu zarumienienia.

 

 

Do mięsa dorzuć cebulę, którą wcześniej pokrój w półksiężyce i podsmaż, pamiętaj od czasu do czasu mieszaj.

 

 

Pokrój marchew i paprykę w paski i dodaj do mięsa i cebuli. Wszystko podsmażaj przez 5 minuta, a następnie dopraw do smaku kolendrą i pieprzem.

 

 

Dodaj pokrojonego w paski ogórka i przeciśnięty przez praskę czosnek, powoli dodawaj makaron i dokładnie wymieszaj.

 

 

Rozcieńcz sos sojowy z octem i wodą , a następnie wlej go na patelnię. Gotuj jeszcze przez parę minut. Danie gotowe. Tak przygotowane danie możesz podawać.

 

 

Makaron sojowy możesz gotować z wieloma dodatkami np. owocami morza. sezonowymi warzywami jak i mięsem drobiowym. Pokaż ten przepis swoim znajomym.

error: Content is protected !!